Analyse af membraner samt membran proteiner – en bedre forståelse leder til nye muligheder for at modulere membran proteiner.

Ph.d.-forsvar, Mandag den 31 maj 2021. Lisbeth Thorup Ravnkilde.

31.05.2021 | Karen Konradi

Lisbeth Thorup Ravnkilde

I løbet af de 3 år ph.d.-studium har Lisbeth Thorup Ravnkilde forsket i Glukagon receptoren, et membran protein vigtig i forbindelse med behandling af type II diabetes, samt membran mimiks kaldet nanodiske, et lovende værktøj i studier af membran proteiner såsom Glukagon receptoren. Idet omkring 60% af alle lægemidler i dag er udviklet til at ramme membran proteiner, er de opnåede forskningsresultater vigtige i forståelsen af hvordan vi bedre kan studerer membraner proteiner, samt hvordan membranen og de forskellige lipid-typer påvirker membran proteinerne. Det er med til at åbne op for mulige nye måder at modulere membran proteinerne på og dermed nyde måde at behandle sygedomme såsom type II diabetes på.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Kemisk institut, Fakultet Natural Sciences, Aarhus Universitet samt ved Novo Nordisk A/S Måløv.

Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til lrk@chem.au.dk
Afhandlingens titel: Computational modelling of the Glucagon receptor and Nanodiscs
Kontaktinfo: Lisbeth Thorup Ravnkilde, e-mail: lrk@chem.au.dk, tlf.: +45 42647476

Senior department manager Lars Olsen, Novozymes A/S, Danmark