Antropocæne miljøændringer påvirker gymnospermers udbredelsesmønstrer

Ph.d.-forsvar, fredag den 17 september 2021. Ditte Arp Jensen.

17.09.2021 | Sunitha Satkunam

Ditte Arp Jensen

I løbet af sit ph.d.-studium har Ditte Arp Jensen undersøgt hvordan klima og menneskelig indflydelse former gymnospermers udbredelsesmønstrer og økologi i den antropocæne tidsalder. Ph.d. studierne var hovedsageligt fokuseret i Kina, siden en stor andel af verdens gymnospermer findes her. Gymnospermer (eks. nåletræer) er blandt de mest truede arter i verden, hvoraf ~40% er udryddelsestruede. Ditte Arp Jensen brugte statistiske modelleringsmetoder til at studere drivkræfterne bag nuværende gymnospermers udbredelser. Hun projekterede også arternes potentielle udbredelser under fremtidige globale ændringer for at klarlægge udfordringer og muligheder i forbindelse med at bevare disse arter i en foranderligverden.

De nye forskningsresultater bidrager til at forstå drivkræfterne bag Kinesiske gymnospermers udbredelser, og de udfordringer disse arter står overfor i en verden som i øget grad domineres af menneskerelaterede ændringer i klima og arealudnyttelse.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Biologi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag, den 17 september 2021  kl.14.15
Sted: Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Ditte Arp Jensen, dittearp@bio.au.dk
Afhandlingens titel: Gymnosperm Ecology in the Anthropocene - Prospects and challenges in a changing world
Kontaktinfo: Ditte Arp Jensen, e-mail: dittearp@bio.au.dk, tlf.: +45 20896871