Beskrivelse af det ultrahurtige – Attosecond transient absorption spectroscopy i diatomare molekyler

Ph.d.-forsvar, Fredag den 2. oktober. Nikolaj Schrøder Wittig Ravn.

02.10.2020 | Sunitha Satkunam

Nikolaj Schrøder Wittig Ravn

I løbet af sit ph.d.-studium har Nikolaj Schrøder Wittig Ravn forsket i den ultrahurtige elektrondynamik i diatomare molekyler. Nikolajs arbejde har haft fokus på effekter i polærer molekyler samt molekyler med væsentlige avoided crossings. Nikolaj har udført numeriske simuleringer og teoretisk analyse af attosecond transient absorption spectroscopy, som er en moderne eksperimentel teknik brugt til at måle tidslig information af de korteste tidskalaer i atomer, molekyler og faste stoffer.

De opnåede forskningsresultater bidrager til forståelsen af, hvordan elektroner bevæger sig i diatomare molekyler og hvilke dynamiske processer de undergår.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institutet for Fysik og Astronomy, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 2. oktober 2020 kl. 10
Sted: 1525-626, Det Skæve Rum, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C – vær opmærksom på, at grundet coronarestriktioner er der kun et begrænset antal pladser.
Forsvaret sendes også online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Nikolaj Schrøder Wittig Ravn, ravn@phys.au.dk
Afhandlingens titel: Attosecond transient absorption spectroscopy in diatomic molecules
Kontaktinfo: Nikolaj Schrøder Wittig Ravn, e-mail: au462088@uni.au.dk, tlf.: +45 27502009
Professor Jan Petter Hansen, Department for Space, Earth and Environment Science, Chalmers University of Technology, Sweden