Mod en måling af tyngdekraften på antistof

Ph.d.-forsvar, mandag 19. september 2022, Peter Granum.

Peter Granum

Antistof er en ekstremt sjælden substans, som kan beskrives som spejlbilledet af normalt stof. I løbet af sit ph.d.-studium har Peter Granum forsket i antibrints egenskaber ved ALPHA eksperimentet på CERN, som er det eneste sted i verden, hvor sådan forskning er mulig. Antibrints egenskaber forventes at være ”symmetriske” til brints, men modellerne for universets fødsel kræver en asymmetri mellem dem.

Peter Granum har blandt andet søgt at svare på, hvordan antistof opfører sig i Jordens tyngdefelt – falder det måske opad? Ved at konstruere en vertikal elektromagnetisk fælde har ALPHA eksperimentet nu muligheden for at besvare dette spørgsmål.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Fysik og Astronomi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Mandag den 19. september 2022 kl. 10.30
Sted: Bygning 1525, lokale 626, "Det skæve rum", Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C
Afhandlingens titel: Measuring the Properties of Antihydrogen
Kontaktinfo: Peter Granum, e-mail: peter.granum@gmail.com, tlf.: +45 26740339

Professor Paolo Crivelli, Institute for Particle Physics and Astrophysics, ETH Zürich, Schweiz

Chief Scientist Dr. Stefan Ulmer, Fundamental Symmetries Laboratory, Riken, Japan

Associate Professor Jan Joachim Arlt (forperson), Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, Danmark

Professor Jeffrey Scott Hangst, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, Danmark

Jens Baggesens Vej 53, bygning 5221, 8200 Aarhus N.