Fortid og tilstedeværelse af den vegetabilske elfenbenspalme som et vindue til dens fremtid

Ph.d.-forsvar, fredag, 27. november 2020. Sebastián Escobar

27.11.2020 | Liselotte K. Heller

Sebastián Escobar

Under sine ph.d.-studier undersøgte Sebastián Escobar økologien og udviklingen af den økonomisk vigtige palme Phytelephas aequatorialis. Denne håndflade er endemisk i det vestlige Ecuador, som er en af de mest truede regioner verden over. Sebastián Escobar studerede oprindelsen og rollen for Pleistocæn til at fremme genetisk diversificering i denne palme såvel som dens spredningsdynamik og hvordan de påvirkes af habitatforstyrrelser.

De nye forskningsresultater sigter mod at bidrage til bevarelsen af P. aequatorialis, til forståelsen af den nylige vegetationsdynamik i det vestlige Ecuador og til en bedre forståelse af spredning af store frøplanter.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Sektion for Ecoinformatics and Biodiversity, Institut for Biologi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag, 27. november 2020 kl. 15:00
Sted: Bygning 1540, locale K32, Institut for Biologi, Ny Munkegade 114, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Forsvaret afholdes også online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Professor Henrik Balslev (henrik.balslev@bio.au.dk) eller Professor Signe Normand (signe.normand@bio.au.dk).
Afhandlingens titel: Evolutionær historie og spredningsøkologi af den vegetabilske elfenbenspalm i det vestlige Ecuador
Kontaktinfo: Sebastián Escobar, e-mail: sescobar@bio.au.dk, tlf.: +45 50336713
Lektor Jordan Karubian, Institut for Økologi og Evolutionær Biologi, Tulane Universitet, U.S.
Professor Erik Dahl Kjær, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, Danmark
Professor Signe Normand, Institut for Biologi, Aarhus Universitet, Danmark
Professor Henrik Balslev, Institut for Biologi, Aarhus Universitet, Danmark
Professor Rommel Montúfar, Det Nøjagtige og Naturvidenskabelige Fakultet, PUCE, Ecuador