Hurtig 3D-inversion af tidsdomænets elektromagnetiske data

Ph.d.-forsvar, onsdag den 19. januar 2022. Longying Xiao.

19.01.2022 | Frederikke Kongsted Hansen

Longying Xiao

I løbet af sit ph.d.-studium har Longying Xiao forsket i 3D geofysisk modellering og inversion af tidsdomæne elektromagnetiske (TEM) data. I øjeblikket er den almindelige praksis at invertere TEM-data i 1D, hvilket er begrænset, når multi-dimensionelle effekter er til stede.  3D-inversion af TEM-data er dog stadig udfordrende på grund af den store beregningsmæssige kompleksitet. Longying Xiao har undersøgt, hvordan man effektivt modellerer 3D-responset ved hjælp af et lokalt oktree-mesh og inverterer alle data i ét modelrum.

De opnåede forskningsresultater bidrager et hurtigt modellerings- og inversionsskema til at lave 3D-inversion til TEM-måling.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Geoscience Afdeling, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: onsdag den 19. januar 2022 kl. 15:00
Sted: Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til vejleder Prof. Anders Vest Christiansen (anders.vest@geo.au.dk), eller formand Søren Munch Kristiansen (smk@geo.au.dk).
Afhandlingens titel: Tredimensionel inversion af transiente elektromagnetiske data ved hjælp af den oktre-baserede finite element-metode
Kontaktinfo: Longying Xiao, e-mail: xiao@geo.au.dk, tlf.: +45 52805073

Seniorforsker Ralph-Uwe Börner, Institute for Geophysics and Geoinformatics, Freiberg Mining Academy and Technical University, Tyskland

Seniorforsker Burke Minsley, United States Geological Survey, USA

Associate Professor Søren Munch Kristiansen (formand), Geoscience Afdeling, Aarhus Universitet, Danmark

Professor Anders Vest Christiansen, Geoscience Afdeling, Aarhus Universitet, Danmark

Associate Professor Gianluca Fiandaca, Department of Earth Sciences, University of Milan, Italien

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Natural Sciences (GSNS), Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, 8200 Aarhus N.