Lys, Ilt og Alt Muligt Andet

Ph.d.-forsvar, onsdag den 17. august 2022. Frederik Thorning Bjørn.

Frederik Thorning Bjørn

I løbet af sit ph.d.-studium har Frederik Thorning Bjørn forsket i ilt, et af de vigtigste og mest almindelige molekyler på Jorden. Ilt er et fascinerende molekyle, der har mange interessante egenskaber, og de egenskaber afhænger af omgivelserne. Ved brug af beregningskemiske værktøjer har Frederik Thorning Bjørn studeret hvordan levetiden af den første anslåede elektroniske tilstand af ilt, ofte kaldet singlet-ilt, afhænger af de omkringliggende molekyler.

De opnåede forskningsresultater forbedrer vores forståelse af et problem, der er blevet studeret i mindst 50 år, og vil måske bidrage til ny almen forståelse for, hvordan forbudte overgange i ét molekyle påvirkes af tilstedeværelsen af andre molekyler.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Kemi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Onsdag den 17. august 2022 kl. 13.00

Sted: Bygning 1514, lokale 213, Auditorium I, Institut for Kemi, Aarhus Universitet, Langelandsgade 140, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Computational Studies of the Oxygen-Organic Molecule Photosystem
Kontaktinfo: Frederik Thorning Bjørn, e-mail: thorning@chem.au.dk, tlf.: +45 60 16 00 66

Professor Kurt Valentin Mikkelsen, Kemisk Institut, Københavns Universitet, Danmark

Professor Eric Vauthey, Department of Physical Chemistry, University of Geneva, Schweiz