Når #inhomogenitet trender!!

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 2 februar 2021. Kamanasish Debnath.

02.02.2021 | Karen Konradi

Kamanasish Debnath

I løbet af sit ph.d.-studium har Kamanasish Debnath forsket i hvordan samlinger af inhomogene atomer kan benyttes i udviklingen af nye teknologier såsom højpræcisionslasere og kvantehukommelser. I den første halvdel af sin forskning har Kamanasish benyttet kollektive kvanteeffekter til at udvikle superradiante lasere, observere selvanslåede ekkoer, og forudsige synkroniserede systemdynamikker. I den anden halvdel af sin forskning har Kamanasish vist hvordan individuelle ioner kan isoleres fra et inhomogent atomart ensemble, og Kamanasish har derefter foreslået metoder til at måle og entangle kvantebits.

Disse nye forskningsresultater bidrager til udviklingen af kvanteteknologier og endeligt kvanteprocessorer, som kan benyttes til at løse eksponentielt skalerbare problemer og vil lede til væsentlig udvikling i områder sådan design af lægemidler, kryptografi, optimering af luftfartstrafik, og andre komplicerede videnskabelige beregninger.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Fysik og Astronomi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: tirsdag den 2. februar 2021kl. 13.
Sted: Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Ann-Berit Porse Stærkær (aps@phys.au.dk).
Afhandlingens titel: Dynamics of inhomogeneous atomic ensembles coupled to a cavity
Kontaktinfo: Kamanasish Debnath, e-mail: kamanasish.debnath@phys.au.dk, tlf.: +45 91445173

Prof.  Alexia Auffèves, Quantum Engineering Grenoble, Institut Néel in Grenoble, France

Prof.  Peter Domokos, Institute for solid state physics and optics, Hungarian Academy of Sciences, Hungary