Når kvantemålinger er i uorden

Ph.d.-forsvar, fredag den 25. september 2020. Philip Daniel Blocher.

25.09.2020 | Sunitha Satkunam

Philip Daniel Blocher

I løbet af sit ph.d.-studium har Philip Daniel Blocher forsket i hvordan målinger af kvantesystemer påvirker dynamikken af disse. Kvantemålinger har en fundamental rolle i udviklingen og anvendelsen af kvanteteknologier, og Philip har undersøgt hvorledes målingerne ændres ved tilstedeværelsen af temporale forstyrrelser forårsaget af fx signalforsinkelser eller signalfiltrering. Yderligere har Philip udviklet metoder til teoretisk og eksperimentelt at bestemme korrelationer i målesignaler, så systemdynamikker kan karakteriseres.

Philips forskningsresultater bidrager til forståelsen af kvantemålingernes egenskaber, med mulig anvendelse i videreudviklingen af kvanteteknologier.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Fysik og Astronomi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 25. september 2020 kl. 15.00
Sted: Bygning 1525, lokale 625, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C. Forsvaret sendes også online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Karsten Riisager, kvr@phys.au.dk
Afhandlingens titel: Quantum measurements in the past and future
Kontaktinfo: Philip Daniel Blocher, e-mail: pblocher@phys.au.dk, tlf.: +45 22462915