Potentiale for varmeudvinding og lagring i danske sedimentære bassiner - indsigt fra numerisk modellering

Ph.d.-forsvar, mandag den 27. September 2021, Márton Major

27.09.2021 | Frederikke Kongsted Hansen

Márton Major

Under sit ph.d. -studie undersøgte Marton Major forskellige aspekter af geotermisk varmeproduktion fra typiske danske sedimentære miljøer. Dybe sedimentære reservoirer rummer enorme mængder varmeenergi, som kan udnyttes ved udvinding af varmt vand gennem dybe boringer. Marton Major undersøgte, hvordan geologisk variation påvirker den termiske produktion i geotermiske anlæg og effektiviteten af ​​termisk lagring i dybe sedimentære formationer.

Resultaterne fra denne forskning bidrager til forståelsen af ​​varme og væskestrømning under heterogene forhold og sammenligner forskellige måder at inkludere heterogenitet i computermodeller. Derudover kvantificeres lagringspotentialet for dybe sedimentære reservoirer.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Geoscience, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet. Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende.

Tid: Mandag den 27 September kl. 13:00

Sted: Bygning 1671, lokale 137, Auditoriet, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, Høegh-Guldbergs gade 2-4, 8000 Aarhus C

Afhandlingens titel: Numerical modelling of deep sedimentary geothermal reservoirs: heat extraction and storage

Kontaktinfo: Marton Major, e-mail: marton.major@geo.au.dk , tel.: +45 91849453