Kvantecomputere via høj-dimensionale tilstande

Ph.d.-forsvar, fredag den 9. oktober 2020. Thomas Bækkegaard.

09.10.2020 | Sunitha Satkunam

Thomas Bækkegaard

I løbet af sit ph.d.-studium har Thomas Bækkegaard forsket i brugen af højere-dimensionale tilstande som basiselementer i en kvantecomputer. Normalt udføres beregningerne i en kvantecomputer ved manipulation af såkaldte qubits, kvante-ækvivalenten til bits, med to mulige tilstande. Ofte er det dog muligt at anvende enheder med tre tilstande eller mere (qudits). Thomas Bækkegaard viste hvordan denne idé kan bruges i to forskellige implementeringer af en kvantecomputer og hvordan disse to systemer kan kommunikere.

De nye forskningsresultater viser hvordan brugen af højere-dimensionale elementer kan reducere kompleksiteten og øge beregningskraften i implementeringer af kvantecomputere.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Fysik og Astronomi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 9. oktober 2020 kl. 9.00
Sted: Bygning 1525, lokale 626, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C
Forsvaret afholdes ligeledes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Thomas Bækkegaard, t_b@phys.au.dk.
Afhandlingens titel: Beyond the qubit: Exploiting higher-dimensional states in superconducting circuits and photonic systems
Kontaktinfo: Thomas Bækkegaard, e-mail: t_b@phys.au.dk, tlf.: +45 26341690
Associate Investigator Arne Grimsmo, Sydney Quantum Theory Lab, University of Sydney,  Australia
Lecturer and Chancellor’s Fellow Lucia Caspani, Institute of Photonics, Department of Physics, University of Strathclyde, United Kingdom