Hydroformylaring af terminale alkener til isotopmærkning

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 22. juni 2022. Samuel Kjærsgaard.

Samuel Kjærsgaard

I løbet af sit ph.d.-studium har Samuel Kjærsgaard udviklet en metode til at udføre hydroformyleringsreaktioner på lille skala i en tokammer reaktor. Metoden har elimineret behovet at opbevare de farlige gasser carbonmonoxide og brint i forbindelse med hydroformyleringer. I stedet for at injicerer gasserne direkte fra en gasflaske til et reaktionskammer, bliver gassen genereret fra gas frigivende molekyler i ét kammer hvorfra det kan diffundere over i det andet kammer, hvor hydroformyleringen foregår. Brugbarheden af denne metode blev illustreret ved at syntetiserer og 13C-isotopmærke adskillige lægemidler. Derudover blev metoden modificeret til at syntetiserer [13C3]-propionaldehyd, som efterfølgende blev brugt til at syntetiserer [13C3]-mærkede lægemidler.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Tirsdag den 22. juni 2022 kl. 13:15
Sted: Bygning 1593, lokale 012, iNANO auditorium, iNANO, Aarhus Universitet, Gustav Wieds Vej 14, 8000 Aarhus
Afhandlingens titel: Small-Scale Hydroformylation Enabled by Multi-Chamber Reactors and Stable Gas Surrogates –For Incorporation of Carbon Isotopes
Kontaktinfo: Samuel Kjærsgaard, e-mail: skp@inano.au.dk, tel.: +45 28578904

Dr. Davide Audisio, Frédéric Joliot Institute for Life Sciences, French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA), France

Professor Robert Madsen, Department of Chemistry, Technical University of Denmark, Denmark

Professor Alexander N. Zelikin, iNANO and Department of Chemistry, Aarhus University (Forperson)
Professor Troels Skrydstrup, iNANO, Aarhus Universitet, Danmark

Jens Baggesens Vej 53, bygning 5221, anden sal, 8200 Aarhus N.