Studie af molekylære interaktioner med en NOx – nedbrydnings VOx/TiO2 model katalysator

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 24. november 2020, Kræn Christoffer Adamsen

24.11.2020 | Mie Meulengracht Christensen

Kræn Christoffer Adamsen

Skadelige nitrogen oxid (NOx) gasser, dannes under forbrænding af brændsler både i kraftværker and i køretøjer. Kræn har studeret og udviklet en Titan/Vanadia baseret model katalysator, hvilken er vidt anvendt som katalysator til nedbrydning af NOx. Selvom at denne katalysator er studeret i høj grad debatteres reaktions mekanismen for NOnedbrydningen stadig. Kræn's fokus har været at studere de molekylære interaktioner (ammoniak, vand og nitrogen oxid) og studere hvordan de vil ændre det kemiske og strukturalle stadige af Titan/Vanadia model katalysator.

Ved at studere interaktionerne af de individuelle reaktanter, under kontrollerede forhold, kan vi tilegne os forståelse om reaktions mekanismen for NOx nedbrydning over Titan/Vanadia katalysatoren.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Tirsdag den 24. november 2020 kl. 14:15
Sted: Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Kræn Christoffer Adamsen, Kraenca@inano.au.dk eller Jeppe Vang Lauritsen, jvang@inano.au.dk .
Afhandlingens titel: Fundamental Investigation of a VOx/TiO2 SCR model catalyst
Kontaktinfo: Kræn Christoffer Adamsen, e-mail: Kraenca@inano.au.dk, tel.: +45 26824316
Professor Ulrike Diebold  Institute of Applied Physics, Technical University of Vienna, Østrig
Professor Edvin Lundgren, Department of Physics, Lund University, Sverige