Lad computeren bygge fremtidens materialer atom for atom

Ph.d.-forsvar, onsdag den 5. maj 2021. Henrik Lund Mortensen.

05.05.2021 | Karen Konradi

Henrik Lund Mortensen

Nye materialer er ofte drivkraften bag teknologisk udvikling. Vores forståelse af kvantemekanik samt den enorme regnekraft i nutidens computere har muliggjort undersøgelse og design af nye, spændende materialer ved hjælp af computersimuleringer. I løbet af sit ph.d.-studium har Henrik Lund Mortensen bidraget til udarbejdelsen af en ny algoritme der lader computeren lære at bygge materialer og molekyler, atom for atom. Algoritmen bruger maskinelæringsteknikker oprindeligt udviklet til at mestre brætspil, og har udviklet sig fra ”genopdage” små, simple molekyler til at løse komplicerede, aktuelle problemstillinger, blandt andet ved at finde den atomare struktur af en sølvoxidoverflade.

Henrik Lund Mortensen har med sine forskningsresultater demonstreret algortimens evne til at løse et bredt spænd af problemer, samt vist det enorme potentiale der ligger i videreudviklingen af sådan en algoritme.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Fysik og Astronomi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Onsdag den 5. maj 2021 kl. 13:00
Sted: For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Ann-Berit Porse Stærkær aps@phys.au.dk
Afhandlingens titel: Atomistic structure prediction with reinforcement learning
Kontaktinfo: Henrik Lund Mortensen, e-mail:henriklundmortensen@gmail.com, tlf.: +45 29263369

Associate Professor  Patrick Rinke, School of Science Aalto University Finland.

Associate professor Volker Deringer, Department of Chemistry University of Oxford, England

Associate Professor Karsten Riisager, Department of Physics and Astronomy, Aarhus University (chair)

Professor Bjørk Hammer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, Danmark