Understanding Single-Molecule Magnets using Neutron Diffraction and High-Pressure Techniques

Ph.d.-forsvar, torsdag den 26. januar 2023, Andreas Munch Thiel

Andreas Munch Thiel

I løbet af sit ph.d.-studium har Andreas Munch Thiel forsket i egenskaberne af enkeltmolekylemagneter. En foreslået anvendelse af disse forbindelser er som magnetiske hukommelsesenheder, hvilket kunne føre til en enorm forbedring i den maksimalt mulige dataopbevaringstæthed. Andreas Munch Thiel har undersøgt hvordan den magnetiske anisotropi af enkeltmolekylemagneter kan kvantificeres ved brug af polariseret neutron diffraktion og hvordan deres koordinations miljø kan systematisk ændres ved brug af højtryksteknikker. Opnåelse af en bedre forståelse for sammenhængen mellem strukturelle ændringer og de magnetiske egenskaber vil være en stor hjælp til at designe den optimale enkeltmolekylemagnet.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Kemi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Torsdag den 26. Januar 2023 kl. 13:15
Sted: Bygning 1514, lokale 213, Aud-I, Institut for Kemi, Aarhus Universitet, Langelandsgade 140, 8000 Aarhus.
Afhandlingens titel: Single-Molecule Magnets: Polarized Neutron Diffraction and High-Pressure Techniques

Kontaktinfo: Andreas Munch Thiel, e-mail: andreas.munch.thiel@gmail.com, tlf.: +45 40977705

Lektor Dawid Pinkowicz, Faculty of Chemistry, Jagiellonian University, Krakow, Poland

Professor Simon Parsons, School of Chemistry, University of Edinburgh

Lektor Martin Bremholm (forperson), Institut for Kemi, Aarhus Universitet, Danmark

Lektor Jacob Overgaard, Institut for Kemi, Aarhus Universitet, Danmark

Professor Kasper Steen Pedersen, Institut for Kemi, Danmarks Tekniske Universitet, Danmark

Jens Baggesens Vej 53, bygning 5221, 8200 Aarhus N.